kimyasal peeling uygulama

Kimyasal Peeling Nedir?

Ciltteki lekeleri gidermek, cildi gençleştirmek, deriyi canlandırmak amacıyla cilde uygulanan solüyon işlemine kimyasal peeling denmektedir.

Rezervasyon
Yapın
Sevdiğinize
Hediye edin

Kimyasal Peeling Nedir ?

Ciltteki lekeleri gidermek, cildi gençleştirmek, deriyi canlandırmak amacıyla cilde uygulanan solüyon işlemine kimyasal peeling denmektedir. Göz çevresi kırışıklıkları, sivilce izleri, güneş veya çil lekesi gibi izlerden bu işlem sayesinde kurtulabilirsiniz. Yapılan işlem sonrasında daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşabilirsiniz. Sıradan peelinglerin aksine deneyimli kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir.

Kimler Kimyasal Peeling Yaptırmamalı?
–Hamile ve emziren kişiler
-Radyoterapi görenler
-Herhangi bir alerjisi olanlar ya da sigara kullanan kişiler
-Cildinde yara olan veya güneşe maruz kalan kişiler
-Son 6 ay içerisinde herhangi bir operasyon geçiren kişiler
Yüzeysel, orta derinlikte ve derin olmak üzere üç çeşit kimyasal peeling işlemi bulunmaktadır..

Yüzeysel Kimyasal Peeling Uygulaması

Yüzeysel kimyasal peeling meyve asitleri ile uygulanmaktadır. Alfa Hidroksi Asit olarak da bilinmektedir. Cildin en üst tabakasına etki eden bu ufak moleküller hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Ayrıca yüzeydeki lekelerinde giderilmesinde de oldukça başarılı bir yöntemdir. Farklı bir alternatif olarak yüzeysel kimyasal peeling salisilik asitlerle de uygulanmaktadır. Bu yöntem özellikle siyah noktalar ve akneler üzerinde etkili olmaktadır.

Orta Derinlikte Uygulanan Kimyasal Peeling
Derinin ter bezleri ve yağ bezleri bulunan tabakasına uygulanan bu yöntem orta derecedeki kırışıkların tedavisinde ve yaşlanma etkilerine karşı da güzel sonuçlar vermektedir. Bu işlemin ardından 2-3 gün sonra deri dökülmeye başlamaktadır. Ortalama 1 haftada cilt iyileşir.

Derin Kimyasal Peeling Uygulaması
Diğer peeling işlemlerine göre Derin Kimyasal Peeling uygulamasında cilt ciddi şekilde soyulmaktadır. Acılı bir işlem olmasından ötürü lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ciltteki lekeler, sivilceler, akneler ve kırışıklıklar üzerinde oldukça etkilidir. Bu işlemden sonra kişide 1-2 hafta süren şişlikler görülebilmektedir. Hatta iyileşme süreci 2-3 ay sürebilir.

Kimyasal peeling yöntemiyle cilt rengini açmak zararlı mı?
Peeling yöntemiyle cilt üzerinde bulunan ve zamanla yıpranan kollajen ve elastin lifleri temizlenir. Bu işlem başarıyla uygulandığında daha taze ve parlak bir cilde sahip olmak oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir. Ancak “kimyasal peeling” denildiği zaman insanlarda belli bir endişenin meydana geldiğini ifade edebiliriz. Bazı peeling için kullanılan yardımcı kimyasal ilaçların yapımında meyve asitleri içeren ürünler kullanıldığından her hangi bir zararı yoktur. Anca uygulama yapacak merkezin daha ucuz peeling ürünleri kullanması durumunda bazı yan etkilerle karşılaşmak mümkün olabilir.


kimyasal peeling uygulama

Kimyasal Peeling Uygulama Videomuz.

Kimyasal Peeling Deneyimli Uzmanlar Tarafından Yapılmalıdır. Kimyasal Peeling Uygulamamız.

Rezervasyon
Yapın
Sevdiğinize
Hediye edin